Diamant-en-briljant-prachtige-sieraden-bij-Wolters-Juweliers-Coevorden-Emmen

Diamant bij Wolters Juweliers

Wij van Wolters Juweliers zijn gek op mooie glimmende sieraden vooral als het Diamant is. We werken o.a. met merken, maar vervaardigen ook zelf sieraden. Wij kiezen collecties van kleine ateliers, die tevens scherp geprijsd zijn. Wij beschikken onder andere over de merken: R&C diamonds, Briljant diamant, Excellent Jewelry en onze eigen productie.

Zij en WIJ van Wolters Juweliers Coevorden Emmen vervaardigen en verwerken topkwaliteit diamant/briljant in prachtig gezette juweeltjes. Neem nu contact op of bezoek onze winkels in Coevorden of Emmen.

Alles weten over groeibriljant en memoire ringen? Lees verder op onze speciale pagina.

Zoek je wel de uitstraling van een diamant, maar niet de prijs van diamanten? Bekijk dan Diamonfire, diamantsimulaties.

In ons atelier

Al uw diamant sieraden kunt u bij ons laten repareren, het maakt niet uit welk merk of wat er moet gebeuren, wij hebben ( samen met onze zetters en goudsmeden ) kijk op wat er moet gebeuren. Graag willen we uw briljant sieraden - de zettingen- controleren en uw stenen schoonmaken, zodat uw sieraad weer gaat glimmen. Bekijk wat wij nog meer voor u kunnen doen op onze atelier pagina.

 

Diamant-aanzoekringringen-verloven-trouwen-bij-Wolters-Juweliers-Coevorden-Emmen

DIAMONDS ARE FOREVER

Wij merken dat veel briljant in Trouwringen verwerkt wordt, maar ook in rouwsieraden, memoireringen, en gedenksieraden. Maar ook in verlovingsringen, en zelfs vriendschapsringen plaatsen we veel diamant. Diamant is bijzonder hard. Niets is harder, het slijt nooit. Diamonds are forever.

Alles over Diamant

Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Er bestaat niks harders op deze wereldbol dan diamant. Het is technisch gezien gekristaliseerd koolstof. De diamant kan in verschillende geslepen vormen voorkomen. De meest gebruikte slijpvorm is als briljant.

De schittering en het vuur van de diamant in ringen wordt bepaald door de slijpvorm van de steen. Terwijl de natuur de kleur en de helderheid van de steen bepaald, is de slijpvorm uitsluitend afhankelijk van de vaardigheid van de slijper.

Certificaat

Wanneer je een diamant koopt wil je zeker weten wat je koopt. Wat is de kwaliteit en waar is de diamant gevonden. Dit wordt allemaal beschreven in het certificaat. Een diamantencertificaat ontvang je bij ons bij elke ring met diamant. Maar wat betekent dit nu precies allemaal?

Karaat

Bij alle edelstenen wordt het gewicht uitgedrukt in karaten, ook bij een diamant. Maar dat is maar één onderdeel wat de prijs bepaalt.

De vier C’s (Cut, Carat, Clarity, Colour) bepalen de prijs van de diamant:

  • Cut: de kwaliteit van het slijpsel van de diamant en de vorm.
  • Carat: het gewicht van diamanten wordt uitgedrukt in karaat. (1 karaat = 0,2 gram).
  • Clarity: de zuiverheid van de diamant. In een diamant zullen namelijk altijd kleine restjes koolstof zitten, welke de schittering tegengaan. In hoeverre deze restjes aanwezig zijn bepaald de zuiverheid.
  • Colour: Een hoge kleur diamant is bijna kleurloos, haast een beetje blauw. Des te helderder, des te waardevoller.
Diamant-losse-stenen-beleggen-elke-maat-mogelijk-Wolters-Juweliers-Coeovorden-Emmen

Beleggen?

Wij verkopen ook losse stenen als beleggingsdiamant. Elke maat steen is mogelijk, in willekeurige kwaliteit. Voordat wij gaan bestellen willen wel uw ID kaart gezien hebben, om veiligheidsreden, bij grote maten stenen boven de 1.00 karaat. U kunt vrijblijvend langskomen om u te laten informeren, of een afspraak maken. Telefonisch kan ook!

Sparen met GROEIBRILJANT

Een briljant sieraad is niet alleen heel mooi, maar ook een heel interessant en leuk spaar systeem en dat is financieel gezien héél aantrekkelijk! Een ring, of hanger in het groeisysteem kunt u namelijk laten “groeien”. De officiële term hiervoor is een zogenaamde GROEIBRILJANT .

Wat zou u ervan vinden als uw sieraad door de jaren heen gewoon haar oorspronkelijke aanschafwaarde behoudt óf zelfs meer waard is geworden? En dat u uw sieraad op elk gewenst moment kunt inwisselen voor een sieraad met een grotere en mooiere diamant? Dat u daardoor kunt genieten van uw sieraad in de wetenschap dat u een verstandige investering hebt gedaan, omdat uw sieraad waardevast blijft en zelfs in waarde stijgt?

En dat u tegelijkertijd in bereikbare stapjes kunt sparen voor dat sieraad met die joekel van een diamant, waarvan u (tot voor kort dacht) dat zoiets alleen weggelegd was voor de allerrijksten?

Meer weten? Lees hier alles op onze pagina's over groeibriljant en R&C Groeibriljant of neem gelijk contact met ons op!

Diamant en Briljant voor Hardenberg en Hoogeveen.

Voor keuze en service in Briljant en Diamanten sieraden komen klanten uit Hardenberg en Hoogeveen graag naar ons. In een kwartier tot half uur bent u op de gratis parkeerplaats in Coevorden.
Wij hebben een langdurige ervaring in deze edelstenen en kunnen u goed adviseren over nieuwaankoop,  zettingen, diamant overzetten, inruil, groeibriljant, reparatie van de zetting, jaarlijks onderhoud.
Graag zien we voor briljant advies klanten u uit de gemeente Hardenberg en Hoogeveen.